• Home  >  Corona Update

Corona Update

Wereldwijd hebben wij nog steeds te maken met het coronavirus. De maatregelen van de overheid zijn erop gericht dat mensen minder contact met elkaar hebben en dat mensen met klachten thuisblijven. Want als de verspreiding van het coronavirus langzamer gaat, zijn er minder mensen tegelijkertijd ziek. En kan de zorg voor deze patiënten beter gewaarborgd blijven. 

Wij beseffen dat het weer moeilijke, onzekere tijden met zich meebrengt voor onze jongeren, hun familie en onze medewerkers. Wij hopen op betere tijden, waarbij het virus weer onder controle is. 

Wij vinden het nu van het grootste belang om in verbinding te blijven, waarbij wij met elkaar de schouders onder zetten en goede moed en hoop houden. Bij voorbaat bedankt voor jullie begrip en medewerking. 

Onze maatregelen

Ambulante begeleiding
De ambulante begeleiding wordt voortgezet conform de RIVM-richtlijnen.

Vervoer
Wij voeren alleen noodzakelijk vervoer uit. 


Fasehuis Zevenhuizen

Ontvangst bezoek
Als voorwaarde van onze bezoekregeling geldt dat het bezoek plaatsvindt in het appartement van onze jongere en hier nu maximaal twee bezoeker per dag mag komen. Dit om de veilige afstand van 1,5 meter aan te kunnen houden. Bezoek is niet toegestaan in de algemene ruimtes, zoals de binnentuin of het dakterras.

Terugkomst van bezoek
Wanneer de jongere langer dan 24 uur op bezoek is geweest of wanneer er sprake is geweest van minimaal één overnachting dan worden bij terugkomst via whatsapp de volgende vragen aan de jongere gesteld:

  • Heb jij een of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts of verhoging?
  • Heb jij huisgenoten/gezinsleden op jouw logeeradres met deze symptomen?
  • Heb jij nu corona?
  • Heb jij nu huisgenoten/gezinsleden op jouw logeeradres met corona?
  • Ben jij genezen van corona korter dan 2 weken geleden?

Wanneer de jongere op een van bovenstaande vragen ja heeft geantwoord dan vragen wij van de jongere om dit aan de dienstdoende begeleider door te geven. De jongere maakt een testafspraak bij de GGD en verblijft totdat de testuitslag bekend is in het eigen appartement. In de tussenliggende periode zal er geen fysieke begeleiding worden aangeboden. Samen met de begeleider maakt de jongere afspraken over hoe de begeleiding wordt voortgezet.


Fasehuis Marum

Ontvangst bezoek
Binnen het Fasehuis Marum is alleen bezoek van behandelaars toegestaan. In uitzonderlijke gevallen kunnen ouders op bezoek komen. De hoofdbegeleider bezoekt jongeren ook in het Fasehuis. Bij binnenkomst ontsmetten de bezoekers hun handen en vullen hun contactgegevens in op het bezoekersformulier.

Terugkomst van bezoek
Wanneer de jongere langer dan 24 uur op bezoek is geweest of wanneer er sprake is geweest van minimaal één overnachting dan neemt de jongere in het bijzijn van de dienstdoende begeleider zijn/haar temperatuur op. Voordat de jongere in het Fasehuis Marum terugkomt ontvangt deze van de dienstdoende begeleider een app met daarin de volgende vragen:

  • Heb jij een of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts of verhoging?
  • Heb jij huisgenoten/gezinsleden op jouw logeeradres met deze symptomen?
  • Heb jij nu corona?
  • Heb jij nu huisgenoten/gezinsleden op jouw logeeradres met corona?
  • Ben jij genezen van corona korter dan 2 weken geleden?

Wanneer de jongere op een van bovenstaande vragen ja heeft geantwoord dan vragen wij van de jongere dit bij de dienstdoende begeleider door te geven. De jongere maakt een testafspraak bij de GGD en verblijft totdat de testuitslag bekend is in de eigen kamer. In de tussenliggende periode zal er geen fysieke begeleiding worden aangeboden. Samen met de begeleider maakt de jongere afspraken over hoe de begeleiding wordt voortgezet.


 

 

 

Klanttevredenheid

We vinden het erg belangrijk om te weten hoe de jongeren die wij begeleiden onze werkwijze beoordelen. We vragen regelmatig naar hun mening over Statera. In maart 2021 beoordeelden ze Statera met een 7,6. In maart 2019 beoordeelden ze Statera met een 8,1 als gemiddeld cijfer. In de komende periode richten wij ons op de punten die onze zorg- en dienstverlening nog verder kunnen verbeteren, zodat we volgend jaar weer een hogere score behalen. Ondanks dat zijn wij trots op het bereikte resultaat.