Bas Lammers Ondersteunend begeleider

Bas werkt sinds september 2018 als ondersteunend begeleider bij Statera.
Momenteel volgt hij de opleiding Social Work aan de Hanze Hogeschool Groningen. Hiervoor heeft hij de opleiding MBO Cios sport afgerond. 

Meer dan 10 jaar lang begeleid hij jongeren in de verschillende takken van sport, waaronder de buitensport en watersport. Tijdens deze intensieve weken leerde hij omgaan met zeer diverse jongeren en hun soms gecompliceerde gedragingen.

Na 7 maanden op Curaçao te hebben gewoond en 5 maanden met een zeilboot een deel van deze prachtige wereld te hebben ontdekt, heeft hij besloten het beroep van zijn vader op te volgen. Tijdens het reizen leerde hij veel verschillende culturen en diverse samenlevingen kennen, deze ervaringen neemt hij mee tijdens het begeleiden van onze jongeren. 

Zijn werk ervaring en opleiding hebben hem geleerd om de eigen kracht van de jongere te stimuleren en hen te laten ontdekken waar ze wel goed in zijn. De eigen kracht versterken en laten geloven in eigen kunnen is belangrijk voor een gezonde toekomst. Hij omschrijft zichzelf als een relaxt en geduldig persoon die anderen probeert te behandelen zoals hij zelf graag behandeld zou willen worden.

< Terug naar alle mederwerkers