Pieter van den Bosch - Statera Jongerenbegeleiding Leek

Pieter van den Bosch Directeur / eigenaar

Pieter van den Bosch is directeur/eigenaar van Statera, het bedrijf dat hij in maart 2012 oprichtte.

“Bouwen in plaats van afbreken, vertrouwen bieden, kansen creëren en kijken naar mogelijkheden. Daar draait het om bij de begeleiding van jongeren,“ licht Pieter de visie van Statera toe. “Als die zaken op orde zijn, dan heeft dat tot resultaat dat jongeren in zichzelf geloven en op een goede, positieve manier in het leven staan. Samen met de jongeren kijk ik hoe de ontwikkeling op een zo veilig mogelijke manier kan plaatsvinden. Naar mijn mening is veiligheid een belangrijke voorwaarde voor jongeren om zich te kunnen ontwikkelen.”

Na het behalen van zijn SPH-diploma en voordat hij Statera oprichtte, werkte Pieter jarenlang als begeleider bij verschillende organisaties, zoals de observatie groep van Yorneo, het Regionaal Jongerencentrum en traject 58. Bij Yorneo vervulde Pieter ook de rol van MST-therapeut en fungeerde hij als netwerkcoördinator voor de behandelgroep ‘Preventief traject voor Drop Outs’ in Hoogeveen.

De kennis en ervaring die Pieter door de jaren heen opdeed, hebben geleid tot een combinatie van methodieken die jongeren en hun leefomgeving op meerdere vlakken ondersteunen.

< Terug naar alle mederwerkers