• Home  >  Over Statera

Over Statera

Statera begeleidt sinds 2012 jongeren die vastlopen in verschillende situaties: thuis, op school, in de vriendengroep en/of in de vrije tijd. Hierbij richt Statera zich specifiek op jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar.

De zorg verlenen wij binnen een van onze drie woonhuizen in Marum, Zevenhuizen of Leek of tijdens de ambulante begeleiding in de thuissituatie. Jongeren die bij Statera in zorg komen wonen, starten bij voorkeur in ons fasehuis in Marum waar 24 uurs begeleiding aanwezig is. 

Statera biedt een zogenaamde multi-systemische begeleiding voor de opvoeding en ontwikkeling van jongeren. Dit betekent dat zowel de jongeren als de belangrijke betrokkenen in hun omgeving een bijdrage leveren om de jongere weer op de goede weg te helpen.

Soms komt het voor dat jongeren patronen ontwikkelen waarin toenemende gedragsproblemen zorgen voor een steeds sterkere afwijzing van de ouders en/of andere betrokkenen. Deze patronen uiten zich vaak in internaliserend en externaliserend gedrag. Hierdoor ontstaan er problemen op school, in de thuissituatie en op andere leefgebieden. Als gevolg daarvan lopen jongeren vaak vast in hun huidige systeem, waardoor ze in hun ontwikkeling worden bedreigd.

Statera biedt hulp in de zoektocht naar het meest passende perspectief voor jongeren; zoals het vinden van een geschikte school, stage-, werk-, of dagbestedingsplek.

Statera richt zich op de kracht van de jongeren, zodat ze de kans krijgen om het maximale uit zichzelf te halen. Het kleinschalige karakter van Statera resulteert in een unieke zorginstelling.

Klanttevredenheid

We vinden het erg belangrijk om te weten hoe de jongeren die wij begeleiden onze werkwijze beoordelen. We vragen regelmatig naar hun mening over Statera. In maart 2021 beoordeelden ze Statera met een 7,6. In maart 2019 beoordeelden ze Statera met een 8,1 als gemiddeld cijfer. In de komende periode richten wij ons op de punten die onze zorg- en dienstverlening nog verder kunnen verbeteren, zodat we volgend jaar weer een hogere score behalen. Ondanks dat zijn wij trots op het bereikte resultaat.