• Home  >  Over Statera

Over Statera

Statera begeleidt jongeren die vastlopen in verschillende situaties: thuis, op school, in de vriendengroep en/of in de vrije tijd. Hierbij richt Statera zich specifiek op jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 26 jaar.

Statera biedt een zogenaamde multi-systemische begeleiding voor de opvoeding en ontwikkeling van jongeren. Dit betekent dat zowel de jongeren als de belangrijke betrokkenen in hun omgeving een bijdrage leveren om de jongere weer op de goede weg te helpen.

Soms komt het voor dat jongeren patronen ontwikkelen waarin toenemende gedragsproblemen zorgen voor een steeds sterkere afwijzing van de ouders en/of andere betrokkenen. Deze patronen uiten zich vaak in internaliserend en externaliserend gedrag. Hierdoor ontstaan er problemen op school, in de thuissituatie en op andere leefgebieden. Als gevolg daarvan lopen jongeren vaak vast in hun huidige systeem, waardoor ze in hun ontwikkeling worden bedreigd.

Statera biedt hulp in de zoektocht naar het meest passende perspectief voor jongeren; zoals het vinden van een geschikte school, stage-, werk-, of dagbestedingsplek.

Statera richt zich op de kracht van de jongeren, zodat ze de kans krijgen om het maximale uit zichzelf te halen. Het kleinschalige karakter van Statera resulteert in een unieke zorginstelling.

Klanttevredenheid

We vinden het erg belangrijk om te weten hoe de jongeren die wij begeleiden onze werkwijze beoordelen. We vragen regelmatig naar hun mening over Statera. In mei 2016 beoordeelden ze Statera met een 8,5 als gemiddeld cijfer, iets waar we erg trots op zijn.

Folder aanmelding
Folder professionals