Aanmelding

Om te kunnen bepalen of een jongere bij Statera past vinden wij het prettig om eerst nader met elkaar kennis te maken. Wij vragen daarom eerst om ons aanmeldformulier en een recente diagnose bij ons aan te leveren. Wanneer wij alle informatie hebben dan kunnen we een afspraak maken om elkaar te leren kennen. Tijdens het aanmeldgesprek wordt de hulpvraag besproken om op deze manier te bepalen welk traject passend is. 

Het aanmeldformulier kan worden opgevraagd per mail via aanmeldingen@statera.nl of door op maandag, dinsdag en donderdag te bellen met Lisette van der Laan via  06-83063347 en op de woensdag en vrijdag te bellen met Iris van der Velde via 06-21285440. 

We gaan vertrouwelijk om met de gegevens. Daarom ontvangen en verzenden wij persoonlijke gegevens via Zorgmail.

Indicatie

Het is mogelijk om de begeleiding bij Statera te bekostigen met een Persoonsgebonden Budget vanuit de Jeugdwet, WMO of de WLZ.

Statera biedt zorg In Natura voor WMO in de gemeente Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Opsterland, Assen, Noordenveld, Tynaarlo en de gemeente Westerkwartier.

Statera biedt zorg in natura voor jeugdwet in de gemeenten die aangesloten zijn bij het RIGG.

Statera biedt zorg In Natura voor Beschermd Wonen in de gemeenten binnen de provincie Groningen.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen. Hulp nodig bij het aanvragen van de benodigde indicaties?

Neem contact met ons op, wij helpen u verder!

Eigen bijdrage (CAK)

Gemeenten mogen voor zorg vanuit de WMO een eigen bijdrage vragen. Het CAK mag voor zorg vanuit de WLZ een eigen bijdrage vragen. De eigen bijdrage is afhankelijk van het soort ondersteuning, de persoonlijke situatie en het inkomen. De eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. U ontvangt een factuur van het CAK voor deze bijdrage. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het CAK.

Statera werkt samen met GZ-psycholoog Ellen van den Houte. Ellen is gespecialiseerd in de behandeling van mensen met fobieën en PTSS.

Wachttijden
Op dit moment hebben wij 0 plekken vrij op de locatie van het Fasehuis Marum. Binnen deze locatie is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.
Voor zorg in de thuissituatie (ambulant) hebben wij wel beschikbaarheid. 

Tarieven aanvullende diensten
Statera biedt naast begeleiding geen extra producten en diensten aan.

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Wanneer er sprake is van een WLZ indicatie kan er voor de onafhankelijk cliëntondersteuner gebruik worden van de diensten van MEE Groningen. Zij zijn op werkdagen te bereiken via 050-527 45 00
Wanneer er sprake is van een WMO indicatie dan is het afhankelijk van de woongemeente. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.
  

Aanmelden bij Statera Jongerenbegeleiding Leek

Klanttevredenheid

We vinden het erg belangrijk om te weten hoe de jongeren die wij begeleiden onze werkwijze beoordelen. We vragen regelmatig naar hun mening over Statera. In maart 2021 beoordeelden ze Statera met een 7,6. In maart 2019 beoordeelden ze Statera met een 8,1 als gemiddeld cijfer. In de komende periode richten wij ons op de punten die onze zorg- en dienstverlening nog verder kunnen verbeteren, zodat we volgend jaar weer een hogere score behalen. Ondanks dat zijn wij trots op het bereikte resultaat.