Fasehuizen

Sommige jongeren beschikken nog over onvoldoende praktische vaardigheden of ze zijn nog te jong om zelfstandig te kunnen wonen. Voor die doelgroep beschikt Statera over fasehuizen. Binnen de Fasehuizen kunnen jongeren gericht werken aan hun zelfstandigheid, zodat ze in de toekomst op zichzelf kunnen gaan wonen. Statera is van mening dat een goede dagbesteding een positieve bijdrage kan leveren aan het herstel van de jongere. Er wordt daarom aan het begin van de hulpverlening met de jongere en diens netwerk gekeken welke dagbesteding het best passend is, waarbij zoveel mogelijk wordt ingezet op het volgen van onderwijs. Samen met de jongere en diens netwerk wordt er een handelingsplan opgesteld waarin doelen worden opgenomen gericht op het bevorderen van de zelfstandigheid.

Binnen het Fasehuis in Marum is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig en werken wij in een kleine groepssetting van maximaal zeven jongeren.

Binnen het Fasehuis Zevenhuizen is 24 uur per dag begeleiding in de nabijheid aanwezig en werken wij in een kleine groepssetting van maximaal vier jongeren

Binnen het Fasehuis Leek is 24 uur per dag begeleiding in de nabijheid aanwezig en werken wij in een kleine groepssetting van maximaal vijf jongeren.

Klanttevredenheid

We vinden het erg belangrijk om te weten hoe de jongeren die wij begeleiden onze werkwijze beoordelen. We vragen regelmatig naar hun mening over Statera. In maart 2021 beoordeelden ze Statera met een 7,6. In maart 2019 beoordeelden ze Statera met een 8,1 als gemiddeld cijfer. In de komende periode richten wij ons op de punten die onze zorg- en dienstverlening nog verder kunnen verbeteren, zodat we volgend jaar weer een hogere score behalen. Ondanks dat zijn wij trots op het bereikte resultaat.